La Generalitat prepara una alternativa sense l’Aragó pels Jocs d’Hivern

El govern català demanarà al COE que l'estudiï si no se supera la discrepància sobre el repartiment de les proves

El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà
El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya preveu proposar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) una fórmula de candidatura sense l’Aragó per organitzar al Pirineu els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, davant les dificultats que persisteixen per assolir una entesa amb el govern que presideix Javier Lambán.

Fonts del govern citades per l’ACN i El Periódico han confirmat la intenció en aquest sentit de l’executiu català, coincidint amb la defensa, per part de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, de la viabilitat d’una candidatura exclusivament catalana. Aquesta federació ha reclamat “valentia” tant al govern català com al COE.

Segons aquestes informacions, la Generalitat vol que el COE, si no s’arriba a una entesa amb l’Aragó, s’obri a estudiar la possibilitat que només Catalunya aculli aquesta competició. Fins ara, el president del COE, Alejandro Blanco, ha rebutjat categòricament donar suport a una candidatura que exclogui qualsevol de les dues comunitats autònomes.

Si no hi ha acord, no hi ha candidatura”, va afirmar, i també va afegir que si la candidatura no rep el suport dels dos presidents, Pere Aragonès i Javier Lambán, i del govern d’Espanya, “ho deixem i ens posarem a pensar en una altra cosa”.

Blanco, així mateix, va anunciar el 20 de maig com la data límit perquè Catalunya i l’Aragó tanquin un acord, però es manté la discòrdia sobre el repartiment de les proves, previst a les reunions tècniques entre els executius i rebutjat després per Lambán, que el considera injust.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.