Amb quin sobrenom es referien a Puigdemont els qui van preparar la reunió amb el diplomàtic rus?

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

Foto: @JuntsXCat

L’exresponsable de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Víctor Terradellas, i l’empresari català Jordi Sardà Bonvehí, les persones que haurien organitzat la reunió entre l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i un suposat emissari del president Vladímir Putin, Nikolai Sadovnikov, es referien al líder de Junts com a “the child” (el nen, en anglès).

En un fil de Twitter publicat per la plataforma Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) -un consorci de centres d’investigació, mitjans de comunicació i periodistes que ha participat, juntament amb El Periódico i altres mitjans i plataformes, en la investigació sobre els contactes russos de Puigdemont- s’exposen els missatges que Terradellas i Sardà van enviar-se abans de la reunió. En aquests, l’empresari català diu a l’exresponsable de CDC que té “informació important per al nen” i afegeix que es tracta d’una trobada “amb el que està a sobre de l’os abans de les eleccions”, en referència al president rus, segons assenyala l’OCCRP.

En els missatges, Terradellas es mostra sorprès per la reunió que proposa Sardà, una idea que troba “fantàstica”, i proposa a l’empresari sopar junts per parlar-ho. “Fins i tot tinc una erecció”, comenta l’exresponsable de CDC a Sardà. L’OCCRP assenyala en el mateix fil que, segons els missatges que ha obtingut, els russos i els catalans van mantenir-se en contacte durant mesos i van intercanviar centenars de comunicacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.