Salvador Illa, sobre el 25% de classes en castellà: “Les resolucions judicials cal complir-les”

El líder del PSC acusa el govern de la Generalitat "d'inacció" per no aplicar l'acord al qual es va arribar al Parlament

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que els socialistes “sempre hem defensat que les resolucions judicials cal complir-les, i aquesta en particular també”, en referència al requeriment que ha fet el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la Generalitat perquè compleixi immediatament la sentència del 25% de castellà a tots els centres educatius de Catalunya.

Salvador Illa, en declaracions a TVE, ha dit que “no passa res, a més, perquè es doni una matèria, addicionada a la de llengua i literatura castellana, en castellà”. Illa ha afegit que “nosaltres pensem que el català ha de continuar essent el centre de gravetat de l’ensenyament en l’escola catalana”, però que “defensar el català, com el defensem nosaltres, no implica atacar el castellà com em sembla que alguns fan”.

Per a Illa “és pertinent assenyalar la inacció de la Generalitat en aquest àmbit”, argumentant que “fa unes setmanes vam arribar a un ampli acord en el Parlament de Catalunya per a modificar la Llei de Política Lingüística (…), i això està encara pendent de tramitació”. El líder del PSC ha defensat que “no justament perquè nosaltres tinguem dubtes al respecte, sinó perquè un dels signants, Junts per Catalunya, cinc hores després de signar el document va manifestar dubtes i tampoc la resta de signants no han decidit tramitar això al Parlament”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari