L’Estat activa la inspecció educativa per fer complir el 25% de castellà

Insisteix que "les sentències estan per complir-les" i "els pronunciaments de la Justícia s'han d'acatar"

Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya
Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha avançat aquest dimarts que el ministeri d’Educació activarà l’alta inspecció educativa per assegurar que les escoles catalanes compleixen amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. Rodríguez ha insistit que “les sentències estan per complir-les” i “els pronunciaments de la Justícia s’han d’acatar”.

En la seva interlocutòria, el TSJC emplaçava al ministeri d’Educació a vetllar pel compliment de la sentència i el govern espanyol ha corregut a assegurar la seva execució. Així mateix, Rodríguez ha afirmat que l’executiu de Pedro Sánchez “ha dit sempre i reitera que considera les llengües cooficials que són les oficials reconegudes a la Constitució són una riquesa cultural i no fons d’enfrontament ni arma llancívola”.

Rodríguez també ha demanat a la Generalitat que faci els passos necessaris per complir la sentència. “És molt important que totes les administracions treballem per donar seguretat als pares que el curs acabarà amb absoluta normalitat”, ha dit.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari