Gonzalo Boye exclou de la seva querella pel ‘Catalangate’ el testimoni del seu artífex, Elies Campo

L’advocat de Carles Puigdemont demana, en canvi, que declarin els altres set signants de l’informe publicat per ‘Citizen Lab’

L'advocat Gonzalo Boye i el coordinador de l'informe batejat com a 'Catalangate', Elies Campos

L’informe que va publicar, el 18 d’abril, el laboratori canadenc de recerca en tecnologia i drets Humans Citizen Lab amb el títol de Catalangate anava firmat per vuit persones: John Scott-Railton, Elies Campo, Bill Marczak, Bahr Abdul Razzak, Siena Anstis, Gözde Böcü, Salvatore Solimano i Ron Deibert. En aquest informe s’assegura que 65 persones relacionades amb el món independentista català han sigut espiades els darrers anys mitjançant els programes Pegasus i Candiru. Una d’aquests persones és Gonzalo Boye, advocat dels ex-presidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra. Boye va presentar, el 3 de maig, una querella contra l’empresa que comercialitza Pegasus i els seus directius. En aquesta querella demana que declarin set dels vuit firmants de l’article. N’exclou, però, Elies Campo, l’únic català del grup i que és l’artífex de la investigació. Campo apareix també a l’informe com una de les persones espiades.

A la querella, presentada al jutjat d’instrucció de Madrid, es demana que es prengui declaració als set membres de Citizen Lab en qualitat d’“autors de l’informe pericial” donat a conèixer el 18 d’abril. Consta de 109 pàgines i 24 documents annexes. Entre aquests documents hi ha els enllaços a diferents webs, entre els quals hi ha el que porta a l’article que va publicar The New Yorker el mateix dia que es va publicar l’informe de Citizen Lab. No hi fa constar, però, el del portal catalangate.cat registrat per l’Assemblea Nacional Catalana quatre mesos abans de la publicació del treball del laboratori canadenc i que ofereix una exhaustiva informació sobre el seu contingut.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, va participar en la roda de premsa que van organitzar al Parlament europeu aquesta plataforma, Òmnium Cultural, JxCat, ERC i la CUP. Aquesta trobada amb els mitjans de comunicació va tenir lloc l’endemà de la publicació de l’informe i, en la seva intervenció, Paluzie va agrair el paper que ha jugat Elies Campo en l’organització del Catalangate. “Sense ell, sense la seva entrega i professionalitat, avui no seríem aquí”, va assegurar.

EL TRIANGLE ha informat que Elies Campo menteix en el seu currículum quan assegura que des del setembre del 2015 fins el desembre del 2021 va treballar a l’empresa Telegram a l’àrea de Creixement, Partenariats i Desenvolupament de Negoci. El portaveu de Telegram, Remi Vaughn, ha afirmat que Campo mai no ha estat empleat d’aquesta companyia.

Per alguna raó, Boye prefereix que no declari davant el jutge que instrueix la seva querella. La CUP i Òmnium Cultural també han presentat querelles arran d’aquest assumpte. Es desconeix si cridaran a declarar el coordinador del grup de recerca de Citizen Lab que va elaborar el Catalangate, càrrec amb què van presentar Elies Campo al programa FAQS de TV3 quan el van entrevistar durant una hora el passat 23 d’abril.

(Visited 448 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari