Cs també denuncia Rufián per revelació de secrets

L'escrit acusa el portaveu d'ERC al Congrés d'infringir el Codi Penal i la llei de secrets oficials del 1968

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

Ciutadans ha denunciat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per un delicte de revelació de secrets presumptament comès amb les declaracions que va fer després d’assistir a la comissió de secrets oficials, on va comparèixer la directora del CNI, Paz Esteban, per oferir explicacions sobre el cas Pegasus.

En l’escrit presentat a la Fiscalia, el contingut del qual revela Europa Press, el partit taronja demana que s’investigui “alguns diputats”, però destaca que Rufián va explicar que Esteban havia reconegut que “només una part dels dirigents independentistes espiats ho van ser pels serveis d’intel·ligència, sempre sota autorització judicial”.

Cs també acusa de revelació de secrets el diputat d’ERC per haver manifestat que “les escoltes, així com les infeccions amb Pegasus a Sánchez i Margarita Robles, tenien dos possibles noms, una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’Estat”.

Segons aquesta denúncia, el portaveu d’ERC al Congrés va infringir els articles 598-599 del Codi Penal, que preveu penes d’un a quatre anys per revelació de secrets, i també l’obligació de les autoritats i ciutadans en general de no revelar informació classificada, de la llei 9/1968 sobre secrets oficials.

La setmana passada, la plataforma ultradretana Manos Limpias va sol·licitar a la Fiscalia de la Sala Penal del Tribunal Suprem l’obertura de diligències informatives sobre les declaracions de Rufián, per un possible perjudici a les institucions de l’Estat.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari