La Guàrdia Urbana durà càmeres a l’uniforme per gravar les actuacions

L'Ajuntament de Barcelona anirà incorporant gradualment a partir d'aquesta setmana 150 dispositius

Agent de la Guàrdia Urbana amb una càmera a l'uniforme

La Guàrdia Urbana incorporarà a partir de dimecres càmeres de gravació a l’uniforme, de moment, 43, i amb l’objectiu d’arribar a 150 al juny. El dispositiu es podrà activar en actuacions que suposin un risc per a la vida o la integritat física, sigui dels mateixos agents o altres persones.

Tot i això, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha remarcat que “s’utilitzarà en casos excepcionals” i que, per tant, “no hi haurà generalització de les càmeres”.

Les càmeres només s’activaran en situacions concretes i la responsabilitat d’activar-les serà dels agents, seguint els criteris establerts. Després de casos polèmics com la mort de la gossa Sota, del qual no hi havia imatges de l’actuació policial, la Guàrdia Urbana vol garantir la “transparència, seguretat jurídica i garanties”, a més de reforçar la “legitimitat social, la valoració i la confiança de la ciutadania envers el cos”.

La incorporació d’aquests dispositius arriba després de la prova pilot que es va fer el 2019 amb 12 aparells i el desplegament es farà en dues fases. Les primeres 43 s’implantaran aquesta setmana a tres unitats diferents. Serà a partir de mitjans de juny quan s’arribarà a les 150 càmeres i l’ús s’estendrà als 10 districtes de la ciutat.

Els agents podran gravar imatges quan hi hagi desordres públics o un perill concret per a la seguretat ciutadana. També es preveu l’ús d’aquests dispositius quan s’hagi de fer prevenció de la seguretat ciutadana o quan hi hagi un “risc concret per a la seguretat pública”. En aquest segon cas, en destaquen situacions en què calgui fer ús de la força o quan algú dugui una arma de foc, arma blanca o algun objecte perillós. També en “accions tumultuàries” en què no sigui possible identificar els implicats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.