La Comissió Europea accepta que Espanya i Portugal limitin el preu del gas

Segons el primer ministre portuguès, la mesura podria entrar en vigor a tota la península Ibèrica aquest dimarts

El primer ministre de Portugal, António Costa, i el president d'Espanya, Pedro Sánchez

La Comissió Europea ha donat llum verda aquest dilluns a la proposta d’Espanya i Portugal de limitar el preu del gas als 50 euros megawatt/hora (MWh), segons ha anunciat el primer ministre portuguès, António Costa, i han confirmat fonts del Govern d’Espanya. Ambdós països treballen per poder aprovar la mesura “el més aviat possible”, previsiblement al seu respectiu Consell de Ministres.

“Avui mateix al matí la Comissió Europea ha donat llum verda a la proposta portuguesa i espanyola per evitar la contaminació del preu de l’electricitat per la pujada del gas. És una mesura de gran abast”, ha afirmat Costa en declaracions a Efe. El primer ministre portuguès ha assegurat que s’està “coordinant” amb el Govern d’Espanya l’aprovació de la respectiva legislació, i que faran “tot el possible per poder fer-ho ja demà”.

Aquest dimarts, l’Executiu espanyol es reunirà en el Consell de Ministres, com és habitual, mentre que el Govern de Portugal farà un consell extraordinari “per aprovar aquesta mesura i que entri simultàniament en vigor a tota la península Ibèrica“, ha explicat Costa.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari