Lambán rebutja la proposta de JJOO del 2030 pel menyspreu a Saragossa i al Pirineu aragonès

“Gairebé tot se situa al Pirineu català, el nostre competidor en el turisme de la neu. No l'acceptem”, ha sentenciat el president d'Aragó a Twitter

El president aragonès, Javier Lambán, a la presentació de la exposició 'Azaña, intelectual y estadista' (Govern d'Aragó)
El president aragonès, Javier Lambán, a la presentació de la exposició 'Azaña, intelectual y estadista' (Govern d'Aragó).

“No l’acceptem”. Aquesta ha estat la contundent resposta del president d’Aragó, Javier Lambán, a la nova proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Aquest divendres, 6 de maig, el comitè presidit per Alejandro Blanco ha comunicat per telèfon al conseller d’Educació, Cultura i Esport, Felipe Faci, el nou esborrany dels JJOO hivernals que inclou proves a les tres valls del Pirineu d’Osca: esquí de fons i biatló en Candanchú (vall de l’Aragó) i Formigal (vall de Tena) i freestyle abandonaria Baqueira Beret (Vall d’Aran) i es realitzar a Benasque.

El COE ha proposat canvis a les proves de gel, on Saragossa seria la més perjudicada. Perdria el patinatge artístic i només albergaria les proves de pista curta i de pista llarga. Per fer aquesta última tipologia seria necessari construir una nova instal·lació que podria deixar de tenir ús després dels JJOO.

“Saragossa perd gairebé tot”

Lambán ha estat contundent i ha rebutjat de manera categòrica la proposta. “Saragossa perd gairebé tot el que tenia i el Pirineu aragonès no guanya gairebé res. Gairebé tot se situa al Pirineu català, el nostre competidor en el turisme de la neu. No l’acceptem. Continuarem plantejant igualtat i equilibri”, ha sentenciat a Twitter.

Encara no s’ha celebrat cap reunió entre el president d’Aragó, Javier Lambán, i el del Govern català, Pere Aragonès. Els tècnics del Comitè Olímpic Internacional (COI) han retardat la seva visita, prevista per la setmana vinent, per les discrepàncies entre el Govern d’Aragó i la Generalitat de Catalunya.

La paraula de Pedro Sánchez

“Està inspirada en els interessos del nacionalisme català i és denigrant per Aragó”, ha expressat José Luis Saz, parlamentari de Ciutadans a les corts aragoneses. Pedro Sánchez ha de complir la seva paraula quan va dir que els Jocs Olímpics es desenvoluparien al 50% en l’organització entre Aragó i Catalunya”, ha insistit el diputat que ha assegurat que les propostes del COE són “cada vegada més perjudicials per a la Comunitat aragonesa”.

Saz ha assegurat que les pistes d’esquí aragoneses i la ciutat de Saragossa “tenen qualitat suficient” per ser la seu de les proves olímpiques. En la seva opinió, la proposta del trasllat del patinatge artístic a Barcelona “encara empitjora més la situació pels interessos d’Aragó en general”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides