Associació anti-independentista destrossa els punts ‘fronterers’ de Bàscara

El grup d'activistes Desobediència Civil va instaurar fronteres al municipi de l'Alt Empordà i va proclamar a la localitat “territori alliberat” de la República de Catalunya

Punt 'fronterer' de Bàscara (Alt Empordà)
Punt 'fronterer' de Bàscara (Alt Empordà).

Ahir, dissabte 7 de maig, el grup d’activistes Desobediència Civil va proclamar a Bàscara, municipi de l’Alt Empordà, “territori alliberat” de la República de Catalunya. Avui, diumenge 8, a les 7.45 del matí, l’associació antiindependentista Unión de Brigadas ha publicat imatges a les seves xarxes socials on apareixien desmuntats els punts ‘fronterers’ en els quals el dia anterior es repartien ‘passaports’ de la regió ‘independent’.

Desobediència Civil havia encunyat una moneda pròpia, el cat. Havia penjat cartells a la façana de l’Ajuntament amb missatges contra la monarquia i la bandera espanyola: “Aquesta bandera oneja per imperatiu legal. La respectem, però no és la nostra”.

Dos activistes havien sortit al balcó de la casa consistorial i havien proclamat que el municipi era un “territori alliberat”: “Fa tretze anys, uns irreductibles d’Arenys de Munt van organitzar les històriques consultes per la independència, que suposarien un punt d’inflexió i un efecte dominó per tot el territori que ajudaria a conduir el moviment independentista cap al Primer d’Octubre”. “Despleguem una nova estratègia de confrontació amb l’ocupant que sigui capaç de superar l’embat definitiu amb l’estat”, van expressar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.