62 morts pel bombardeig a una escola a Ucraïna

El governador civil-miltar de la regió ucraïnesa, Serhii Haidadi, havia denunciat que les forces russes volien “provocar deliberadament la fam” a Lugansk

Escola bombardejada a Bilohorivka, Lugansk
Escola bombardejada a Bilohorivka, Lugansk

Han mort almenys 62 persones a l’atac aeri rus d’ahir, dissabte 8 de maig, a un col·legi a Belogorovka, a la província ucraïnesa de Lugansk, segons ha denunciat el governador civil-militar de la regió, Serhii Haidai. L’autoritat ucraïnesa ha explicat que aquesta nova atrocitat a la Guerra d’Ucraïna va ocórrer a les 16.37 hores. Un bombardeig rus va provocar un incendi al centre educatiu i a la casa de la cultura de la localitat, segons ha informat el portal Ukrinform.

“El més probable és que la totalitat de les 60 persones que estan sota els enderrocs de l’edifici hagin mort. No pot matar a soldats. Per això, mata a nens innocents”, ha expressat Haidai. “Aquestes són les autèntiques atrocitats del món rus: bombardejos sobre una escola amb un refugi antiaeri, l’assassinat de nens”, ha lamentat.

Després de quatre hores van extingir les flames de l’incendi. Va ser llavors quan es van descobrir dos cossos entre els enderrocs. Unes 30 persones més van ser salvades d’entre les restes de l’edifici, set d’elles ferides, i es va informar que probablement unes 60 persones més haurien mort sota l’edifici.

El governador havia avisat abans que les forces russes volien “provocar deliberadament la fam” a Lugansk amb atacs contra magatzems d’aliments i el sistema de proveïment d’aigua. El governador va destacar el dimarts 2 de maig que la situació canviaria en dues setmanes gràcies als recursos donats pels aliats occidentals d’Ucraïna: “Per l’ocupació russa només serà pitjor”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari