Màxima expectació pel missatge de Putin del Dia de la Victòria sobre els nazis

El primer ministre d'Hongria, Viktor Orban, va confessar al Papa Francesc que el president rus volia posar fi a la Guerra d'Ucraïna en la celebració del 9 de maig

Vladímir Putin, president de Rusia
Vladímir Putin, president de Rusia.

Demà és 9 de maig, Dia de la Victòria de Rússia sobre l’Alemanya Nazi, i l’expectació és màxima pel missatge de Vladímir Putin sobre la Guerra d’Ucraïna. Amb el fracàs d’una “operació especial” ràpida i amb la possibilitat de l’amenaça nuclear a l’horitzó, es preveu que el president faci pública la decisió de posar fi a la invasió militar o, per contra, de declarar la guerra total al país veí.

Una altra possibilitat és que aprofiti la desfilada com una demostració de força i que la confrontació continuï igual fins que aconsegueixi una victòria que pugui vendre a la població russa. Després de dos mesos d’ofensiva, l’exèrcit de Putin no ha aconseguit envair Kíev i està tractant d’aconseguir el poder al sud i a l’est, on està concentrant tots els esforços de les seves tropes.

¿La fi de la guerra?

El 21 d’abril, el primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha confessat al Papa Francesc la possible intenció de Putin. “Quan em vaig reunir amb Orbán, em va dir que els russos tenen un pla, i que el 9 de maig tot acabarà. Espero que sigui així”, ha revelat el Papa. “Això explicaria la pressa de l’escalada d’aquests dies. Ara ja no és només el Donbás: és Crimea, Odessa, i deixar a Ucraïna sense port a la Mar Negra”, ha argumentat en declaracions al diari ‘Corriere della Sera’.

El Papa Francesc ha assegurat que ha intentat reunir-se amb Putin a Moscou, però encara no ha obtingut cap resposta. “Després de 20 dies de guerra, vaig sol·licitar al cardenal Pietro Parolin que fes saber a Vladimir Putin que estic disposat a anar a Moscou. Òbviament, era necessari que el líder del Kremlin concedís alguna finestra. Encara no hem rebut una resposta i continuem insistint, encara que tinc por que Putin ni pugi ni vulgui celebrar aquesta trobada en aquest moment”, ha lamentat el Papa. Està convençut que estratègicament no és el moment de viatjar a Kíev. “Haig d’anar a Moscou primer, haig de reunir-me amb Putin primer”, ha sentenciat.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari