S’incorpora al cas Borràs la condemna per narcotràfic de l’amic que va contractar

L'Audiència de Barcelona va condemnar el 2018 Isaías H. per tràfic de drogues i falsificació de moneda

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va beneficiar el seu amic Isaías H. amb contractes a dit quan ella presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha incorporat a la causa la condemna per tràfic de drogues d’Isaías H. El magistrat del TSJC Jordi Seguí ha acceptat així les noves diligències sol·licitades per la Fiscalia, i s’aportaran a la causa els antecedents penals de l’amic de Borràs.

El 2018, l’Audiència de Barcelona va condemnar Isaías H. per tràfic de drogues i falsificació de moneda, uns fets reconeguts pel mateix investigat, al domicili del qual es van trobar marihuana i estupefaents sintètics. A més de la condemna, la Fiscalia demana també que s’aportin les proves que la policia va trobar a l’habitatge de l’amic de Borràs.

D’altra banda, el jutge Seguí ha acceptat que el treballador de la ILC Roger E. -qui hauria facilitat la presumpta adjudicació irregular dels contractes- torni a declarar, i l’ha citat per al pròxim 24 de maig. També ha acordat, a petició de la defensa, que comparegui el mateix dia com a testimoni el cap de contractació del Departament de Cultura, Joan M.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides