Qui ha començat a fer campanya per substituir Puigdemont a Junts?

Laura Borràs

Laura Borràs. Usant les seves millors armes, les xarxes socials, la presidenta del Parlament ha començat a postular-les, sense dir-ho, per a rellevar Carles Puigdemont a la presidència de Junts. L’expresident de la Generalitat anunciava dimarts la seva voluntat de “no presentar-se a la renovació com a president del partit”. Un comiat que Borràs va despatxar amb un “gràcies, sempre, president”, i immediatament es va posar a repiular missatges de seguidors seus que l’animen a presentar-se. Entre ells, Jordi Muñoz ho diu amb claredat: “El MHP Carles Puigdemont ha anunciat que no es presentarà a la reelecció com a president de JuntsXCat. Si jo hi milito és només perquè sintonitzo amb el lideratge d’ell i de la MHP Laura Borràs… així que… presidenta, ja saps”.

D’altres, com el jurista Hèctor López Bofill, ho insinuen: “La meva percepció és que les bases de JuntsXCat volen reprendre de forma immediata el procés cap a la independència i votaran per les persones que ofereixin aquest horitzó”. També es fa ressò d’una seguidora que penja una notícia de Vilaweb on es diu que dirigents de Junts pressionen Borràs per un pacte amb Jordi Turull, i li dona el seu suport.

No es fa ressò, això no obstant, dels qui no veuen gens clara la seva presidència. Dins del seu mateix partit, i especialment en la seva ala més moderada, no són pocs els qui rebutgen la seva alternativa. Veterans de la formació creuen que la presidència de Borràs acabaria de fragmentar la formació, que ja arriba força debilitada al congrés, amb la renúncia de Jordi Sànchez a la secretaria general, i ara la de Puigdemont.

Un sector de Junts es mostra disposat a plantar-se. Entenen que Borràs busca la presidència de Junts per atrinxerar-se davant la imputació. Des de la presidència podrà controlar el discurs del partit, que fins ara no l’ha defensat amb prou contundència, segons valora la mateixa afectada.

(Visited 218 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari