Denúncia de Manos Limpias contra Rufián per presumpta revelació de secrets

La plataforma ultradretana vol que s'investigui si el portaveu d'ERC al Congrés ha perjudicat institucions de l'Estat durant una entrevista a TV3

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

Manos Limpias ha presentat a la Fiscalia de la Sala Penal del Tribunal Suprem un escrit de denúncia contra el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, a qui atribueix un delicte de revelació de secrets presumptament comès durant una entrevista a TV3 concedida després d’haver participat en la comissió de secrets oficials de la Cambra Baixa.

Segons Europa Press, el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, ha sol·licitat a la Fiscalia l’obertura de diligències informatives per determinar si Rufián va fer revelacions que han perjudicat “la credibilitat de les institucions de l’Estat”, ja que considera “obvi” que el portaveu d’ERC ha causat un perjudici al CNI, els ministeris de Defensa i de l’Interior, i els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Durant l’entrevista a TV3, Rufián va explicar que “les escoltes, així com les infeccions amb Pegasus a Sánchez i Margarita Robles, tenien dos possibles noms, una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’Estat”.

Aquesta plataforma ultradretana atribueix a Rufián la difusió d’una “coartada” a Twitter, consistent en manifestar que aquelles declaracions corresponien a una interpretació personal sobre les explicacions de la directora del CNI, i l’acusa d’haver comès el delicte de revelació de secrets tipificat a l’article 417 del Codi Penal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides