Aragonès, a Sánchez: “La situació és greu i s’ha de parlar cara a cara”

Els partits i les entitats independentistes han convocat una protesta per denunciar l'espionatge

Pedro Sánchez i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu

La trobada d’aquest divendres entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Govern central, Pedro Sánchez, amb motiu de l’acte organitzat pel Cercle d’Economia que guardonarà la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha estat freda i breu. Ambdós mandataris s’han trobat a l’Hotel W de Barcelona, on s’han saludat prèviament a l’inici de la cerimònia.

“La situació és greu i s’ha de parlar cara a cara”, ha traslladat Aragonès a Sánchez, un comentari al qual el president d’Espanya ha respost assentint. Seguidament, el socialista ha continuat amb les salutacions al president del Cercle d’Economia, Javier Faus, a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, al ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, a la delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i al tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Albert Batlle.

La trobada a l’Hotel W ha estat la primera entre Sánchez i Aragonès des que va esclatar el cas d’espionatge conegut com a Catalangate, i s’ha produït hores més tard que s’hagi fet públic que el CNI va intervenir el telèfon del president de la Generalitat amb autorització judicial. Aragonès ha assegurat aquest matí que “la confiança està trencada” però ha insistit a mantenir un cara a cara amb Sánchez, el qual tot apunta que no es produirà durant les jornades del Cercle d’Economia.

Protesta independentista

L’arribada del president d’Espanya a l’Hotel W ha coincidit amb una protesta convocada per diversos afectats del Catalangate. Membres d’ERC, Junts, la CUP, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han concentrat prop del recinte per denunciar el que consideren una “vulneració flagrant de drets fonamentals”.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha afirmat que el Govern central és “còmplice de les clavagueres de l’Estat”, i el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha qualificat l’espionatge d'”operació d’Estat que busca combatre un moviment polític i social”. A més de Sànchez i Antich, han assistit a la concentració Josep Rius (Junts), Meritxell Serret (ERC), Carles Riera (CUP), Aurora Madaula (Junts), Xavier Vendrell (ERC), Albert Batet (Junts) i David Fernàndez (exdiputat de la CUP).

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari