Un nou uixer del Parlament és fill de la secretària general de la cambra

Esther Andreu no va informar la Mesa de la relació amb l'aspirant durant el procés de selecció

El Parlament de Catalunya
El Parlament de Catalunya

Un nou uixer interí del Parlament de Catalunya, Jan Forner, és fill de la secretària general de la cambra catalana, Esther Andreu, una relació de parentiu sobre la qual aquesta darrera no va informar la Mesa del Parlament durant el procés de selecció.

Segons l’agència EFE, els membres de l’òrgan de govern del Parlament ignoraven aquesta relació -i la possible existència d’un conflicte d’interessos- mentre es va desenvolupar el procés de la borsa de treball amb què s’han cobert temporalment les places vacants d’uixers corresponents als anys 2022 i 2023, i en el qual Forner va quedar en quarta posició amb la millor nota en la prova teoricopràctica.

A més, la mateixa informació afegeix que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, no va conèixer la relació de parentiu fins que va finalitzar el procés, tot i que la Llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic indica que les persones al servei de l’administració “s’abstindran d’intervenir en el procediment i el comunicaran al seu superior immediat” si existeix “parentiu de consanguinitat dins del quart grau” amb algun aspirant.

Forner va ser nomenat uixer interí aquest dimarts després d’un procés on la seva mare no va formar part del tribunal que va avaluar-lo, per bé que sí que hi va haver d’intervenir, per llei, com a membre de la comissió tècnica d’avaluació, en “la comprovació i valoració dels coneixements i mèrits dels aspirants”.

(Visited 203 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari