17A: Els mossos que van abatre els terroristes demanden la Generalitat

Demanen indemnitzacions per les seqüeles patides després dels enfrontaments amb els terroristes

Atemptat Cambrils
Atemptat Cambrils

Els quatre mossos d’esquadra que van abatre els terroristes que van perpetrar els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils han presentat una demanda per reclamar que la Generalitat els indemnitzi amb 1,2 milions en total per les seqüeles psicològiques que van patir.

La demanda s’ha presentat després que el Departament d’Interior els ha denegat, per silenci administratiu, les indemnitzacions que van sol·licitar el desembre passat.

Els agents, que van ser reconeguts com a víctimes de terrorisme pel Ministeri d’Interior, arrosseguen diferents seqüeles psicològiques -que en el cas d’un dels policies ha estat motiu perquè se li declari la incapacitat permanent per exercir la seva professió- després d’abatre a trets els membres de la cèl·lula terrorista.

Els demandants són dos agents que van matar la nit del 17A els cinc terroristes que van irrompre armats al passeig marítim de Cambrils, on van atropellar mortalment una dona, i dos que dies més tard van abatre a trets a Subirats Younes Abbouyaaqoub, el terrorista que va fugir després d’atropellar mortalment 14 persones a la Rambla.

La demanda, que avança el diari El País, exposa que els agents van tenir lesions i seqüeles arran de la seva actuació i del “fet traumàtic” que van viure, principalment estrès posttraumàtic sever i reacció aguda a l’estrès, per la qual cosa van arribar a estar mesos de baixa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides