Robles defensa l’actuació del CNI, però no es mulla per la directora

La ministra argumenta, en la Comissió de Defensa, que qualsevol responsabilitat l'ha de determinar la justícia

Margarita Robles dona suport al CNI i assegura que se sent orgullosa de tots els funcionaris de l’estat espanyol. La ministra de Defensa ho ha dit al Congrés, enmig de la polèmica per l’espionatge amb Pegasus. Ella és una de les persones que, segons la Moncloa, ha rebut els atacs a través del mòbil.

Durant la seva intervenció, ha aprofitat per valorar positivament la tasca que fan els organismes oficials i ha dit que confia en els tribunals per trobar-ne els responsables: “Em sento particularment orgullosa dels 3.000 homes i dones del CNI que han pagat amb les seves pròpies vides el risc i la feina de defensar la nostra pau, llibertat i seguretat”.

Quan se li ha demanat a Robles si la directora del CNI, Paz Esteban, hauria de dimitir, la ministra ha preferit quedar-se en silenci. Precisament Esteban compareixerà aquest dijous a partir de les 9 h en la comissió de secrets oficials per donar explicacions sobre els casos d’espionatge amb Pegasus detectats en les últimes setmanes. Serà a porta tancada.

Robles segueix en el punt de mira i la seva compareixença a la comissió de Defensa del Congrés ha estat tensa. Els partits independentistes han estat els més bel·ligerants demanant directament la seva dimissió, però Robles també se les ha tingut amb Podem, el seu soci de Govern. El portaveu al Congrés, Pablo Echenique, també ha demanat la seva renúncia. “Crec que vostè sap què ha de fer, no només per la seva dignitat, sinó també per la dignitat del govern”, ha dit.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari