Puigneró afegeix Budó i Calvet a la llista del cas Pegasus

El vicepresident afirma que les infeccions es van produir abans del 2020 i que l'Estat "té alguna cosa a amagar"

L'exconsellera Meritxell Budó

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que durant l’anterior legislatura es van detectar tres infeccions per Pegasus als telèfons mòbils de l’exconsellera de la Presidència, Meritxell Budó, de l’exconseller de Territori, Damià Calvet, i de l’actual director de l’oficina de Puigneró, Iván Monforte.

Les infeccions van ocórrer “en algun moment anterior al 2020” i van detectar-se arran que es fes públic l’espionatge al telèfon de l’expresident del Parlament i actual conseller d’Empresa, Roger Torrent. Llavors, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va demanar voluntaris al Govern per detectar si s’havien produït més infeccions i es van entregar 11 telèfons, entre els quals es van assenyalar els de Budó, Calvet i Monforte.

Puigneró ha reiterat que el Govern central “té alguna cosa a amagar” relacionada amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), i ha carregat contra l’Executiu de Pedro Sánchez per la manca d’explicacions i assumpció de responsabilitats. “No dimitirà ningú, per un cas com aquest?”, s’ha preguntat el vicepresident.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari