La Fiscalia arxiva la denúncia de Cs contra Cambray pel 25% en castellà

El fiscal en cap Bañeres nega indicis d’incompliment i destaca que la sentència està en fase d’execució

Carrizosa al Parlament
Carrizosa al Parlament

La Fiscalia ha arxivat la denúncia que va interposar Ciutadans contra el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep González Cambray, i quatre càrrecs més per incompliment de la sentència que obliga les escoles catalanes a impartir un 25% de les classes en castellà.

El fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, conclou que és “prematur” abordar un suposat incompliment, ja que no aprecia l’existència de cap indici que Educació estigui evitant aplicar la sentència, la qual indica que està encara en fase d’execució. A més, considera que la denúncia del partit taronja és “més política que jurídica”.

Cs havia atribuït al conseller Cambray un “pla criminal” per desobeir la sentència del 25%, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i l’acusava d’un delicte de prevaricació.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari