Imputat un sergent de la Brimo per l’impacte que va destruir l’ull d’una manifestant

Tercer investigat pel projectil de foam que va ferir una noia de 19 anys durant les protestes per l'empresonament del raper Hasél

Mosso amb una pistola de 'foam'
Mosso amb una pistola de 'foam'

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha imputat un sergent de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra (Brimo), responsable dels escopeters que es van desplegar davant les protestes i els aldarulls als carrers per l’empresonament del raper Pablo Hasél, per l’impacte d’un projectil de foam que va destruir l’ull d’una manifestant de 19 anys.

La decisió del jutge Joaquín Aguirre ha transcendit aquest dimecres, quan ha declarat en seu judicial com a testimoni el cap de la Brimo, Xavier Pastor, que ha explicat els protocols sobre l’ús dels projectils de foam, dels quals ha dit que “no són una arma de precisió”. Amb la imputació del sergent, citat per declarar l’1 de juny, són ja tres els agents investigats pels fets, que van tenir lloc el febrer del 2021.

Els advocats de la noia que va perdre l’ull han contat que el testimoni del cap de la Brimo contradiu declaracions anteriors en les quals s’ha defensat oficialment que els tret amb projectils de foam és precís.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari