El govern de Quim Torra va pagar 27.268 euros a ‘The New Yorker’ el 2018

Ho va fer en concepte de publicitat institucional, partida que aleshores depenia del vicepresident Pere Aragonès

Publicitat pagada pel govern de la Generalitat a The New Yorker, tal com consta a la Memòria de la Comissió Assessora de Publicitat Institucional del 2018

El govern de Quim Torra va posar publicitat institucional a The New Yorker, la publicació que ha servit de crossa a l’independentisme per difondre la campanya que ha batejat com a Catalangate, per valor de 27.628 euros. Així consta en la Memòria de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional corresponent a l’any 2018. En aquell govern, la responsabilitat de repartir la publicitat institucional requeia sobre el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda que dirigia l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La quantitat que va ingressar en publicitat institucional el mitjà que ha assumit la tesi que l’espionatge que presumptament han sofert una seixantena d’independentistes l’han realitzat els serveis secrets espanyols és una mica inferior a la que va rebre The Wall Street Journal: 31.980 euros. Pocs mitjans internacionals van tenir el privilegi d’aconseguir publicitat de la Generalitat. El ZEIT alemany, per exemple, en va rebre per valor de 17.200 euros i Le Monde, per 15.760 euros. La inversió publicitària a The New York Times va quasi triplicar la de The New Yorker: 92.233 euros.

Qui també en va obtenir va ser l’aplicació gratuïta de trànsit i navegació Waze, de la qual en va ser directora de creixement Di-Ann Eisnor, l’esposa d’Elies Campo, l’independentista que ha coordinat l’informe Catalangate pel laboratori de recerca canadenc Citizen Lab. El govern català va posar publicitat per valor de 8.889 euros a Waze, el 2018, quan aquesta empresa ja havia estat absorbida per Google. Aquesta operació de compra va superar els mil milions de dòlars.

A les memòries d’anys anteriors al 2018 i a les del 2019 i 2020 no hi apareix The New Yorker com a beneficiari de publicitat institucional. De fet, en els dos darrers anys, el govern català no ha posat publicitat institucional en cap mitjà de comunicació dels Estats Units. Caldrà veure si a les memòries corresponents dels anys 2021 i 2022 hi reapareix el mitjà on Ronan Farrow va publicar el 18 d’abril l’article “Com les democràcies espien als seus ciutadans”, que, tot i les nombroses errades històriques sobre la història recent de Catalunya que conté, va servir de base perquè l’independentisme català llencés la costosa i fallida campanya del Catalangate.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari