Condemnen l’Ajuntament de Barcelona per obligar un guàrdia urbà a examinar-se en català

El jutjat considera que es van vulnerar els drets lingüístics del caporal i resol que se li haurà de repetir la prova

Un agent de la Guàrdia Urbana

Foto: @GUBBarcelona

El jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona ha donat la raó a un caporal de la Guàrdia Urbana, F.G.B. i ha condemnat l’Ajuntament de Barcelona per vulnerar els drets lingüístics de l’agent, en prohibir-li fer l’entrevista d’un procés selectiu intern en castellà. En la sentència, que ha avançat Metrópoli Abierta, la jutgessa obliga el consistori a repetir la prova al caporal i que pugui respondre en la llengua cooficial que esculli.

Segons el delegat i secretari d’organització de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Eugenio Zambrano, la sentència -del 17 de març- és ferma i el consistori no l’ha recorregut, de manera que ara demanaran la seva execució. L’entrevista hauria de repetir-se en un termini de dos mesos, però Zambrano ha indicat al mitjà citat que veu probable que “li acabin suspenent la prova” després que el cas s’hagi fet públic.

Encara que l’Ajuntament estigui disposat a complir la sentència “com no pot ser d’altra manera”, segons han declarat al mitjà, el cas podria arribar les pròximes setmanes a la via penal. El caporal i CSIF interposaran “una querella criminal contra l’Administració” pels presumptes delictes de “prevaricació, falsedat documental i contra els drets fonamentals“, la qual afectaria la inspectora que va negar-li la possibilitat de fer l’entrevista en castellà, M.C.L., i a la psicòloga de l’empresa GAP3 present, N.S.M.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.