L’Audiència Nacional ja investiga els espionatges a Sánchez i Robles

El magistrat que ha obert diligències apunta que es pot tractar d'un delicte de descobriment i revelació de secrets

L’Audiència Nacional ha acordat obrir una investigació per l’espionatge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, amb Pegasus. La denúncia presentada per l’Advocacia de l’Estat ha recaigut en el jutjat d’instrucció 4 de l’Audiència Nacional, que porta el magistrat José Luis Calama.

El jutge considera que hi ha indicis del delicte de revelació de secrets per la intervenció dels telèfons de Sánchez i Robles. En la interlocutòria, assenyala que, si es confirmen els fets denunciats, es podrien emmarcar en els delictes relatius a descobriment i revelació de secrets i acorda practicar les diligències necessàries per esclarir el cas.

L’Advocacia de l’Estat va denunciar que en les dues intrusions al mòbil de Sánchez, que van tenir lloc el maig del 2021, es van extreure 2,6 gigues i 130 megues de dades. En el cas de Robles, la ministra va patir un únic atac amb Pegasus, el juny de 2021, i es van extreure nou megues d’informació en un sol atac el juny de 2021.

D’altra banda, l’independentisme també ha portat davant del jutge els casos d’espionatge. Bona part de les querelles presentades s’han presentat al jutjat 32 de Barcelona, que ja té oberta una investigació per l’espionatge a Roger Torrent i Ernest Maragall. En aquest cas, el jutge podria decidir agrupar totes les denúncies a l’Audiència Nacional. Altres denúncies, però, es presentaran a Europa.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari