El Parlament impulsa una comissió d’investigació sobre el cas Pegasus

Els grups independentistes i els comuns la impulsen i pressionen el PSC perquè hi doni suport

ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem han registrat avui una proposta de resolució al Parlament per crear una comissió d’investigació sobre el cas Pegasus.

La iniciativa arriba després que la Junta de Portaveus del Congrés hagi desestimat crear una comissió d’investigació per trobar l’origen de l’espionatge a diversos líders independentistes, gràcies als vots del PSOE i els partits de dretes.

Segons han explicat els partits aquest dimarts, la comissió té l’objectiu principal de “conèixer els detalls de les intromissions a representants polítics i la societat civil catalana a través del spyware Pegasus i Candiru per part de l’Estat, o bé a través del CNI o altres organismes públics”.

Els grups independentistes i els comuns pressionen el PSC perquè es desmarqui del PSOE i hi doni suport.

La comissió tindrà una durada d’un any i elaborarà unes conclusions a partir de les quals s’exigiran responsabilitats polítiques, penals o civils. També podrà emprendre accions legislatives i judicials en funció d’aquestes conclusions d’acord amb les quals s’elaborarà un dictamen que serà debatut al ple del Parlament.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari