L’independentisme posa en dubte l’espionatge al Govern central

Junts i ERC dubten de si es tracta d'una "cortina de fum" i acusen l'Executiu espanyol de passar "de botxins a víctimes"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el president d'ERC, Oriol Junqueras

ERC i Junts, socis de govern de la Generalitat de Catalunya, han posat en dubte que el president de l’Executiu central, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, hagin estat espiats amb Pegasus, com ha explicat aquest matí el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. Una de les primeres a exposar-ho ha sigut la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui s’ha preguntat si es tracta d’una “maniobra per passar de botxins a víctimes” i ha conclòs que “no cola”.

Com Borràs, el portaveu de JxCat, Josep Rius, ha acusat l’Executiu central d’intentar passar “de botxins a víctimes” i s’ha mostrat sorprès perquè “no hagin descobert que han estat espiats fins que l’independentisme va denunciar el cas”. “També ens sorprèn que un president del Govern fos espiat el maig del 2021 i que no s’hagi fet públic fins ara”, ha afegit Rius, que ha reiterat que “o hi ha incompetència o hi ha complicitat”.

Per la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, també ha posat en dubte la veracitat de l’espionatge a Sánchez i a Robles, i ha assenyalat que “és evident que pot ser una cortina de fum per intentar diluir les seves responsabilitats en l’espionatge contra l’independentisme”. “No sabem exactament quanta versemblança hem de donar-li. No sabem fins a quin punt és víctima de l’espionatge que ha permès contra l’independentisme”, ha afegit Junqueras, que també s’ha preguntat “per què hauríem de donar més credibilitat a un ministre del Govern quan ens dona una informació sobre els seus serveis d’intel·ligència que quan ho denuncia Citizen Lab?”.

A diferència de les declaracions del president republicà, el cap de l’Executiu català, Pere Aragonès, ha manifestat que “tot espionatge polític és d’extrema gravetat” i, en comptes de posar en dubte l’ús de Pegasus amb Sánchez i Robles, ha criticat “la doble vara de mesurar” pel que fa al cas que afecta l’independentisme i al del president i la ministra espanyols.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari