L’autor de l’informe del Catalangate va ser assessor de la Generalitat

Segons ‘El Español’, Elies Campo era una de les 30 persones que van col·laborar amb el Govern per elaborar l'estratègia ‘Catalunya 2022’

Elies Campo, autor de l'informe del Catalangate de Citizen Lab, va treballar com a assessor de la Generalitat de Catalunya (El Español)
Elies Campo, autor de l'informe del Catalangate de Citizen Lab, va treballar com a assessor de la Generalitat de Catalunya (El Español).

Elies Campo és l’enginyer que ha liderat la investigació del Catalangate, el cas de suposat espionatge de 65 polítics i membres de la societat civil de Catalunya. ‘El Español’ ha revelat que l’autor de l’informe de Citizen Lab va treballar com a assessor per la Generalitat de Catalunya dos anys abans de la publicació de la notícia.

Als documents als quals ha pogut accedir el diari digital, Campo va ser un dels 30 assessors que van col·laborar amb el Govern català per elaborar l’estratègia ‘Catalunya 2022’, una iniciativa dedicada a analitzar els escenaris i els projectes posteriors a la pandèmia del Covid-19. El grup de treball es va reunir per primera vegada amb el que era en aquell moment el president de la Generalitat, Quim Torra, el juny del 2020.

Segons ‘El Mundo’, l’enginyer va viatjar diverses vegades a Brussel·les per presentar diversos projectes digitals a l’expresident de l’executiu català Carles Puigdemont. El diari ha presentat avanços sobre el projecte digital amb el qual “l’independentisme”, ha assegurat ‘El Mundo’, “buscava disposar de control sobre votacions electròniques i la creació d’una moneda digital”. La informació està basada en dades aportades per la Guàrdia Civil en les recerques obertes en l’Audiència Nacional i un jutjat de Barcelona sobre els moviments dels dirigents independentistes després del 1-O.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides