9 de maig, un dia transcendental per la Guerra d’Ucraïna

Durant aquesta jornada Rússia celebrarà que la Unió Soviètica va derrotar a l'Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial i podria realitzar un atac múltiple per tot el territori ucraïnès

Vladímir Putin, president de Rússia (Wikimedia Commons)
Vladímir Putin, president de Rússia (Wikimedia Commons).

9 de maig. Aquest dia Rússia celebra que la Unió Soviètica va derrotar a l’Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial i ha estat assenyalat com una possible fita històrica perquè Vladímir Putin intenti vendre una victòria a la Guerra d’Ucraïna. El Govern de Volodímir Zelenski té por que l’exèrcit rus “llanci atacs amb míssils contra la infraestructura militar i civil a tota Ucraïna des del territori de la república de Bielorússia”.

Les evacuacions de civils a Mariúpol podrien haver començat. Un comandant ucraïnès dins de la fàbrica siderúrgica de la ciutat ha assegurat que alguns ciutadans han estat evacuats després que s’hagi pactat un alto el foc.

Sancions russes a Occident

El president de la Duma (Cambra baixa russa), Viacheslav Volodin, ha proposat confiscar actius empresarials de països que no siguin afins a Rússia. “Respecte a una empresa situada al territori de la Federació Russa, els propietaris de la qual són de països inamistosos on es prenen aquestes decisions, és correcte respondre amb mesures similars: confiscar aquests actius”, ha afirmat en el seu compte de Telegram.

Aquest seria el contraatac de Rússia a les sancions d’Occident a oligarques russos. Volodin ha denunciat que la Cambra de Representants dels Estats Units d’Amèrica va aprovar una llei que permet la transferència d’actius congelats d’empreses i ciutadans russos a Ucraïna: “S’ha creat un precedent perillós que hauria de provocar un bumerang als propis estats”.

Nancy Pelosi es reuneix amb Zelenski

Nancy Pelosi, la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units d’Amèrica, s’ha reunit a Kíev aquest diumenge, 1 de maig, amb Volodímir Zelenski. “EUA és un líder en els esforços de suport a Ucraïna en la lluita contra l’agressió russa. Gràcies per ajudar a protegir la sobirania i la integritat territorial del nostre estat!”, ha exclamat el president.

La mandatària estatunidenca li ha agraït “la seva lluita per la llibertat”: “El nostre compromís és estar amb vostès fins que conclogui el combat”. Pelosi és la dirigent dels EUA de rang més alt que ha visitat Ucraïna des que va començar la guerra. El viatge, que no havia estat anunciat, tenia com a objectiu demostrar el suport dels Estats Units d’Amèrica a Ucraïna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.