La setena onada de Covid-19 s’acosta pels recontagis amb òmicron

Només un 53% de la població ha rebut la tercera dosi i a l'abril han augmentat els contagis, les hospitalitzacions i les defuncions per coronavirus

Dones amb mascaretes al carrer (Mircea de Surpising_Shots, Pixabay)
Dones amb mascaretes al carrer (Mircea de Surpising_Shots, Pixabay).

El costat bo de la variant òmicron del Covid-19 és que provoca símptomes molt lleus. El dolent és que ens podem tornar a contagiar fàcilment, perquè aquest tipus de coronavirus crea una resposta immunitària molt pobra als nostres cossos.

Entre l’1 i el 29 d’abril, la incidència acumulada ha pujat un 47% a Espanya. Al començament del mes era de 459 casos per 100.000 habitants. Ahir, divendres 29 d’abril, era de 676 casos per 100.000 ciutadans, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat del Govern de Pedro Sánchez.

“Seria molt convenient que, en determinades situacions, es mantingués l’ús de mascaretes als interiors, i també altres mesures que tendeixen a oblidar-se, com la ventilació i evitar aglomeracions a espais tancats, fonamentat en la necessitat de protegir les persones vulnerables”, ha explicat la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE).

Més contagis i més hospitalitzacions

Ara per ara l’augment dels contagis no està causant molts problemes a l’activitat hospitalària. No obstant això, les dades estan empitjorant. Aquest mes els ingressats per Covid-19 als hospitals de tot el país han augmentat un 53%. Han passat dels 4.150 al començament d’abril fins als 6.362 d’ahir.

Ha pujat també la mortalitat per coronavirus. Els últims set dies hi ha hagut un total de 252 defuncions, un 18% més que la setmana anterior. Els indicadors assenyalen que el virus torna a transmetre’s ràpidament.

Els experts apunten que és fonamental avançar en l’etapa de vacunació actual. A Espanya, només un 52% de la ciutadania té la tercera dosi, perquè la sisena onada va contagiar a tantes persones que no van necessitar que els realitzessin una nova injecció en aquest moment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides