Els treballadors andorrans també celebren i es manifesten aquest 1 de Maig

La precarietat laboral i el fet que la majoria de la mà d’obra és migrant frenen l’assistència als actes, per por a ser reconeguts i acomiadats com a represàlia

1 de maig

L’agrupació de sindicats andorrans pretén aconseguir una massiva mobilització aquest diumenge 1 de Maig per reivindicar i exigir que la ciutadania tingui salaris, pensions i habitatges dignes i en sintonia amb l’elevat cost de la vida del Principat.

Amb tot, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, ha explicat que una participació entre 200 i 500 persones ja seria un èxit, tenint en compte la por de molts treballadors a perdre els seus llocs de feina en poder ser identificats pels empresaris, en tractar-se d’un país petit on la majoria de la mà d’obra és migrant i és vigent l’acomiadament lliure.

La concentració començarà a la plaça del Roc Blanc a les 11.00 hores. Cap a les 11.30 hores es preveu que s’iniciï la marxa cap a l’avinguda Carlemany, que continuarà per l’avinguda Meritxell, passant pel barri antic fins a arribar a la plaça del Consell General, on es llegirà el manifest en quatre idiomes: català, castellà, francès i portuguès.

A la marxa també faran acte de presència alguns representants de la confederació sindical de la Unió General de Treballadors (UGT) i la participació del Partit Socialdemòcrata (PS), així com representants de les associacions i entitats andorranes que han col·laborat en el redactat del manifest com ara, per exemple, Stop Violències i la Casa de Portugal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides