Les càmeres van captar al violador d’Igualada perseguint a la víctima

La clau de la investigació va ser un acte de vandalisme amb un vehicle a la capital de l'Anoia, la nit dels fets

El detingut per violació a Igualada sent traslladat a dependències policials

El jutge que investiga la violació de la nit de la castanyada a Igualada té clar que el detingut la setmana passada pels Mossos d’Esquadra és l’home que va agredir la noia de 16 anys que tornava a casa després d’una nit de festa. Els Mossos d’Esquadra han fet pública aquest migdia la informació dels fets de la violació d’Igualada, junt amb detalls de la detenció.

La clau de la investigació va ser un incident amb un vehicle a Igualada, la nit dels fets. Les imatges d’aquest acte de vandalisme menor, en què es veia un grup d’onze joves causant danys a un cotxe aparcat, van portar els investigadors a identificar el sospitós.

En la investigació, es van recopilar i investigar imatges de fins a 155 càmeres de videovigilància per fer un seguiment de les persones i vehicles durant el temps en què es va produir l’agressió.

Tot i que el moment de l’agressió no el va gravar cap càmera, l’anàlisi de totes aquestes imatges sí que va portar els Mossos fins a la pista del detingut. Cinc càmeres de seguretat diferents van enregistrar els seus moviments i això va permetre definir el recorregut que va fer aquella nit; un recorregut que coincideix amb el de la víctima, a qui va perseguir.

Paral·lelament, els investigadors -fins a un centenar han treballat en el cas- es van adonar que la roba d’aquest sospitós coincidia amb la d’un dels joves que van participar en l’incident amb el vehicle. Tot i això, com que sempre portava una caputxa, encara no se’l va poder identificar. Per fer-ho es va fer un estudi del grup de joves i va ser aquest treball minuciós i complex, que va portar els investigadors fins al seu domicili, on el van detenir.

Ara, aquestes imatges de càmeres de seguretat juntament amb l’ADN de la víctima que li van trobar en pertinences seves, són els indicis més sòlids que hi ha contra ell.

D’altra banda, l’advocat de la menor agredida explica que les càmeres capten el detingut abans i després de l’agressió: “El veuen amb la màniga dreta de la jaqueta arremangada i portant la roba de la víctima“.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari