Fi de la vaga de fam dels activistes Sastre i Furriols en defensa del català

En un manifest, han qualificat el president del TSJC de "borbònic" i de "colonitzador espanyol"

Els activistes Jaume Sastre i Tati Furriols davant del Parlament

Els activistes Jaume Sastre i Tati Furriols han donat per acabada la vaga de fam que van començar el dimarts de la setmana passada a Vic, en defensa del català a l’escola. Furriols va haver-la d’abandonar dos dies després d’iniciar-la per preescripció mèdica, però Sastre ho ha fet aquest dijous amb un acte simbòlic davant del Parlament de Catalunya.

Ambdós activistes han compartit un manifest en el qual han anunciat la fi de la vaga i han celebrat que, finalment, no s’hagi fet al ple la votació sobre la modificació de la llei lingüística per ajustar la normativa vigent a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el català. No obstant això, Sastre i Furriols han advertit que es mantindran “atents i vigilants” perquè no “es torni a intentar canviar per la porta del darrere i amb nocturnitat i traïdoria la llei de política lingüística” i, a més, han carregat contra el president del TSJC, Jesús María Barrientos Pacho, a qui han qualificat de “borbònic” i de “colonitzador espanyol”, assenyalant que el magistrat és de Lleó.

La vaga de fam s’ha dut a terme al local del Consell per la República de Vic, i tenia com a objectiu principal aturar la modificació de la llei esmentada, que finalment es votarà al Parlament el 9 de maig. La protesta dels activistes va arrencar amb la presència i el suport de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, i durant aquests dies també han rebut el de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari