El TSJC comunica que Torra ha pagat la multa

L’expresident català, pendent de la segona sentència, ha complert l’any i mig d’inhabilitació corresponent a la seva condemna per desobediència

Quim Torra
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera liquidada la condemna d’inhabilitació que va dictar el desembre del 2019 contra Quim Torra per un delicte de desobediència comès quan, com a president de la Generalitat, es va negar a retirar per primer cop simbologia independentista del palau de la plaça de Sant Jaume de Barcelona en període electoral.

La sala civil i penal del TSJC ha acordat el llicenciament definitiu de Torra després d’haver constatat que ha complert la pena d’un any i mig d’inhabilitació per a exercir càrrecs públics, que el va apartar de la presidència de la Generalitat, i que ha pagat els 30.000 euros de multa.

Tot i que el tribunal ha comunicat aquest divendres que l’extinció per compliment de la pena, la dóna per complida amb efectes des del 3 de gener del 2022.

Torra està pendent d’una altra sentència sobre uns fets similars, després de no haver assistit al seu segon judici, en el qual també afrontava una petició d’un any i vuit mesos d’inhabilitació i, novament, una possible multa de 30.000 euros.

(Visited 523 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari