Els preus segueixen disparats: del 9,8% del març al 8,4% de l’abril

Sense comptar electricitat i productes frescos, la inflació ha incrementat un 4,4%

Collita d'aliments
Collita d'aliments

Foto: CCOO

Els preus han seguit disparats aquest mes d’abril, per bé que l’increment s’ha moderat des del març. Segons la dada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) avançada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la inflació va assolir l’abril un valor del 8,4%, 1,4 punts per sota del rècord històric del 9,8% registrat el mes anterior.

Les baixades dels preus de l’electricitat i els carburants, bonificats amb 20 cèntims per litre pel govern central, han causat aquesta caiguda d’1,4 punts de la inflació des del març, però paral·lelament han pujat els preus dels aliments i les begudes no alcohòliques.

La inflació subjacent, que no té en compte l’energia ni els productes frescos, és del 4,4%, el valor més gran des del desembre del 1995. L’INE publicarà les dades definitives corresponents a l’abril a mitjans del mes de maig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.