Pacheco: “La gent no acceptarà preus d’un 9% i salaris d’un 2%”

El líder de CCOO de Catalunya denuncia que "és insultant el que està passant amb la política energètica"

El secretari general del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, defensa que les empreses han d’apujar els salaris en la negociació col·lectiva perquè els treballadors puguin fer front l’increment de preus. En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, Pacheco ha afirmat que “la gent no acceptarà tenir preus d’un 9% i tenir salaris d’un 2%, la gent no acceptarà que la mitjana de la inflació sigui d’un 6% i que nosaltres estiguem pactant convenis col·lectius, com planteja la patronal, per un 2%”.

 

Javier Pacheco ha defensat que les mesures anticrisi que ha plantejat el govern central és “un paquet de mesures que és insuficient, perquè no aborda suficientment el que nosaltres hem plantejat com un pacte de rendes”. Pacheco, però, ha afegit que ell donaria suport a les mesures de l’executiu de Pedro Sánchez perquè “també entenem que fer un tancament a la proposta concreta d’algunes de les mesures que són molt necessàries per posar-les en marxa és posar-li un fre a una part important d’una ajuda al conjunt de la societat per poder afrontar la situació”.

En aquest context, Javier Pacheco ha denunciat les polítiques de preus que fan les empreses energètiques les quals ha qualificat d’insult a la ciutadania. Pacheco ha dit que “és insultant el que està passant amb la política energètica en aquest país i en el sud d’Europa i, per tant, que hem de corregir amb una política de correcció de preus”. El líder de CCOO de Catalunya ha afirmat que les companyies energètiques estan fent una “política canibalísta” per determinar els preus de l’electricitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.