El jutge instructor de Volhov imputa Dmitrenko

Aguirre cita a declarar l'empresari i suposat enllaç de Puigdemont amb Rússia sobre si una compravenda de petroli va finançar el 'procés'

Josep Lluís Alay i Alexander Dmitrenko
Josep Lluís Alay i Alexander Dmitrenko

El jutge instructor del cas Volhov, Joaquín Aguirre, ha citat a declarar com a investigat Alexander Dmitrenko, l’empresari d’origen rus establert a Catalunya que, suposadament, va fer d’enllaç entre l’expresident català Carles Puigdemont i Rússia.

Segons avança La Vanguardia, Dmitrenko haurà de comparèixer en seu judicial per aclarir si una compravenda de petroli entre Rússia la Xina va facilitar finançament al procés independentista. Aquesta operació en el punt de mira del jutge Aguirre va ser citada en converses intervingudes en el telèfon de Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Puigdemont, en les quals s’apunta que Dmitrenko va obtenir 295.000 euros per haver-hi participat.

Dmitrenko, designat ambaixador de la Cambra de Comerç de Barcelona quan el president era l’actual diputat de Junts Joan Canadell, es troba sota la lupa mediàtica i de la justícia d’ençà dels dos viatges a Moscou que va compartir amb Alay. En una recent entrevista concedida al programa Aquí Cuní (Cadena SER), Dmitrenko es va mostrar penedit d’haver col·laborat amb Alay: “Jo respecto molt aquestes persones, però penso que m’han involucrat en una cosa que no és i ara mateix no em beneficia, òbviament”.

L’empresari va assegurar llavors que l’entorn de Puigdemont cercava ressò periodístic a Rússia per “expandir el missatge de què és Catalunya”. “Jo crec que era una intenció d’explicar-se, per això vaig muntar aquestes conferències a les universitats, perquè jo creia que l’àmbit acadèmic és el més perceptiu” per a un “problema democràtic”, va indicar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.