Comença la vaga de recollida de residus i neteja viària a Cerdanyola del Vallès

Els treballadors afirmen que el 100% de la plantilla de l'empresa Prezero que presta el servei ha secundat l'aturada

El Comitè de Vaga del servei públic de recollida de residus i neteja viària, que presta l’empresa Prezero a Cerdanyola del Vallès, ha anunciat que la totalitat dels treballadors de la plantilla que el presten ha secundat l’aturada en el servei que ha començat aquesta mitjanit de dimecres. En una nota feta pública pel sindicat CCOO s’informa que a les dotze d’aquesta nit passada han entrat a la nau de l’empresa tots els vehicles que realitzaven en aquell moment el servei de recollida de residus donat que tots els operaris que estaven realitzant el servei s’han adherit a la vaga convocada pel Comitè d’Empresa, les tres seccions sindicals amb representació a l’empresa i per la mateixa assemblea de treballadors i treballadores. Els operaris han estat rebuts amb aplaudiments per la majoria de la plantilla, concentrada a les portes de la nau d’empresa com a mostra de suport i adhesió a la vaga.

La nota sindical també informa que a les sis d’aquest matí han sortit amb normalitat els serveis mínims decretats pel Departament de Treball i pactats pel Comitè de Vaga i la direcció de l’empresa. Serveis mínims que estan sent prestats pel personal que ha estat designat a través d’un sorteig donat que no hi ha hagut voluntaris ni voluntàries. El Comitè de Vaga ha destacat que “el 100% dels operaris de la nostra plantilla està donant suport de forma activa la vaga, sense necessitat ni tan sols del piquet informatiu i està treballant estrictament el personal designat per fer efectius els serveis mínims decretats“. En aquest sentit, els convocants de l’aturada defensen que el seguiment de la vaga i unitat de la plantilla és “una clara mostra de la determinació del conjunt de la plantilla en la lluita per un conveni i unes condicions de treball dignes on s’ha vist abocat per la insolvència i incapacitat de l’empresa per arribar a un acord”.

Els treballadors en vaga denuncien “que, tot i les mediacions del Departament de Treball i l’Ajuntament del municipi, l’empresa no hagi estat capaç d’apropar posicions a una proposta assenyada que s’apropi a les posicions de recuperació de poder adquisitiu i mesures sociolaborals justes que puguin vertebrar el nou conveni laboral”. Des del Comitè de Vaga s’indica que “mentre a ciutats com Barcelona i l’Hospitalet l’actitud de les empreses concessionàries han propiciat acords acceptables i acceptats per les representacions sindicals i la majoria de la plantilla que han propiciat que les vagues convocades, en el mateix sector i servei públic que el nostre, no s’hagin iniciat, Prezero de Cerdanyola ha estat incapaç de seguir el mateix camí i fa recaure sobre la ciutadania de Cerdanyola del Vallès les conseqüències de la vaga que han propiciat”.

En aquest sentit, el comunicat de CCOO denuncia que “l’empresa Prezero continua aplicant una perversa lògica mercantilista i productivista a un servei públic essencial i volent descarregar sobre les condicions salarials i laborals dels seus treballadors la responsabilitat d’una gestió empresarial que no els ha donat els beneficis econòmics que havien previst gestionant un servei públic municipal”. Els treballadors en vaga afirmen que “dubtem que l’empresa Prezero demani disculpes a la ciutadania de Cerdanyola per les molèsties que els ocasionarà la seva incapacitat per caminar cap a un acord i la seva nefasta gestió que ha culminat en un greu conflicte que no sembla tenir intencions ni capacitat per a resoldre”, afegint que “nosaltres sí que donem i donarem la cara demanant disculpes i alhora comprensió a la ciutadania davant les molèsties que els pugui ocasionar la situació creada”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.