La Mesa del Parlament porta al ple per unanimitat la denúncia per l’espionatge 

El PSC està d'acord en votar la interposició d'una demanda, però es desmarca de la declaració de la junta de portaveus

Reunió de la Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

Foto: @parlamentcat

La Mesa del Parlament ha acordat per unanimitat que el ple d’aquest dimecres voti presentar una denúncia al jutjat en defensa dels diputats i exdiputats independentistes afectats per l’espionatge. Es tracta d’una demanda genèrica que encara no està redactada i que, segons Europa Press, s’ha impulsat per recomanació dels serveis jurídics, a qui es va encomanar estudiar com el Parlament podia donar suport als afectats per l’afer Pegasus.

La votació es durà a terme a l’inici de la sessió parlamentària, després que es llegeixi la declaració acordada la setmana passada per la junta de portaveus de la qual els socialistes s’han desmarcat, malgrat estar d’acord amb portar al ple la interposició d’una denúncia. El text, signat per ERC, Junts, la CUP i els comuns, exigeix al Govern central investigar l’espionatge contra figures de l’independentisme i que “assumeixi les responsabilitats en tots els nivells necessaris”.

L’acord de la Mesa ja seria suficient per poder presentar la denúncia, però, no obstant això, els membres de l’òrgan de govern de la Cambra han decidit sotmetre-ho a votació del ple del Parlament.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari