Europa aprova un topall de 50 euros al preu del gas a Espanya i Portugal

El govern espanyol ha explicat que la mesura durarà 12 mesos i que podria entrar en vigor a principis de maig

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

Brussel·les dona llum verda a Espanya i Portugal perquè posin un límit al preu del gas al voltant dels 50 euros el megawatt. Els dos països ibèrics han tancat un acord polític amb la Comissió Europea per aplicar aquesta mesura per abaratir el preu de la factura de la llum que tindrà una durada de dotze mesos.

Ho han anunciat la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i el seu homòleg portuguès, José Duarte, en una roda de premsa després de la reunió en què s’ha tancat l’acord amb l’executiu europeu. “Tenim un acord polític amb la Comissió Europea després de setmanes molt intenses de treball tècnic difícil. És un instrument temporal, amb una durada de 12 mesos que busca desvincular el preu del gas del de la factura de la llum”.

El govern espanyol preveu portar la mesura al Consell de Ministres la setmana que ve perquè pugui entrar en vigor en començar al maig i així tots els consumidors ho notin a la factura ja el mes vinent. El pacte polític preveu que el mecanisme estigui en vigor els pròxims 12 mesos i que el preu inicial del gas se situï en 40 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.