Educació trenca amb els sindicats i mantindrà el nou calendari escolar

El govern català proposava avançar la reducció d'una hora lectiva als mestres i professors

Escola

Educació dona per perdudes les negociacions amb els sindicats després que aquest dilluns els seus representants no es presentessin a la taula sectorial i el boicot a l’acte que el conseller Josep Gonzàlez-Cambray tenia previst fer a la UB.

L’última proposta del Departament, que s’havia de signar aquest dilluns, avançava per al curs que ve la reducció d’una hora lectiva als mestres i, el següent curs, als professors de secundària. Això suposava contractar 1.400 mestres més el curs que ve i més de 2.000 professors, el següent.

Un cop fracassat l’acord, aquest dimarts es publica la plantilla amb què comptaran els centres per començar el curs al setembre i per fer-ho d’acord amb el nou calendari: és a dir, l’avançament del curs tira endavant tot i el desacord.

En aquestes plantilles ja no hi haurà els docents de suport covid, que són més d’un miler, perquè el Ministeri ja ha avançat que els fons per contractar-los s’acaben el 31 d’agost. Tot i això, el Departament treballa per portar al Congrés una proposició no de llei per continuar amb aquestes contractacions.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari