Disset càrrecs de confiança del govern de Colau entren a la borsa de treball de l’Ajuntament

Comparteixen llista d'espera amb persones que han passat oposicions, però que no havien obtingut plaça

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Després que el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, decidís no presentar-se als exàmens d’ingrés a la borsa de treball de l’Ajuntament de Barcelona per les crítiques que va rebre, fins a disset càrrecs de confiança i personal eventual vinculat al govern d’Ada Colau han passat a formar part de les llistes de la borsa de treball del consistori. Això passa quan queda aproximadament un any per a les pròximes eleccions municipal, que se celebraran el mes de maig del 2023, i no està clar que BComú repeteixi a l’alcaldia.

Els noms de les disset persones vinculades als comuns, més altres dues de vinculades al PSC, surten publicats a les llistes de l’ajuntament on consta els qui van aprovar uns primers exàmens que es van celebrar el passat mes de març, unes proves en les quals se’ls va fer un test psicotècnic, una prova d’ofimàtica i una prova de llengua estrangera. Els aprovats han passat a formar part de la llista de reserva de personal amb la qual el consistori anirà cobrint places vacants o de nova creació.

Es dona la circumstància que en aquest llista d’espera o borsa de treball, coincideixen les persones que van passar les proves de març que no estaven sotmeses a un temari establert amb d’altres que han hagut de passar oposicions a l’administració local de Barcelona, però que no van poder accedir a un lloc de treball pel fet de no haver-hi plaça disponible. Aquesta circumstància ha provocat perplexitat en alguns sindicats en considerar que els qui han entrat darrerament a la borsa de treball han jugat amb avantatge.

Des de JxCat s’està estudiant la possibilitat de presentar una denúncia al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament perquè s’esclareixi com s’ha fet aquest procés de selecció. Una proves que han de dotar el consistori de nous tècnics en funcions tan diverses com educació social, pedagogia, arquitectura, enginyeria, química, història, art, dret, medicina, veterinària, salut pública, logopèdia o fisioteràpia.

A les proves del passat mes de març s’hi van apuntar unes 16.000 persones, de les quals es van acabar presentant unes 8.000, i van aprovar-les al voltant de 5.000. Ara els cal passar una altra prova, que serà la que els permetrà entrar definitivament a la llista d’espera, consistent en una entrevista personal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.