Salvador Illa afirma que l’independentisme ha trencat el cordó sanitari al PSC

El dirigent socialista assegura que l'executiu de Sánchez no ha donat instruccions per espiar sobiranistes

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el cordó sanitari que els partits independentistes van posar als socialistes catalans ja està trencat, però que “no ho volen dir”. En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, Salvador Illa ha dit que els independentistes “han fet bé de trencar-lo”, afegint que “em va semblar un error” que des de les forces sobiranistes apliquessin aquest veto als socialistes catalans.

Per altra banda, el líder del PSC s’ha mostrat convençut que cap membre del govern de Pedro Sánchez hauria encarregat al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) o qualsevol altra institució de l’Estat l’espiar ciutadans vinculats a l’independentisme català, en referència al cas Pegasus. Salvador Illa ha afirmat que “si hagués passat, no és perquè hagi rebut una instrucció d’algun membre del govern d’Espanya”.

En aquest sentit, Illa ha afirmat que el president Sánchez parlarà aquesta setmana sobre el suposat espionatge que haurien patit dirigents i altres ciutadans independentistes, responen a les peticions que li han fet des de l’executiu de Pere Aragonès perque doni explicacions sobre l’afer. El dirigent del PSC, però, ha defensat que “el ministre de la Presidència va desplaçar-se per reunir-se” amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i que aquesta visita del ministre Félix Bolaños “no és un gest menor”.

Salvador Illa ha obert la hipòtesi al fet que hi hagués altres agències estatals, més enllà del CNI, que poguessin tenir la possibilitat de fer tasques d’espionatge, però ha insistit que “el govern d’Espanya, del que jo he format part, el què ha fet és dialogar amb Catalunya, i indultar persones que estaven a Catalunya”. Illa, no obstant això, ha insistit que a parer seu “una comissió d’investigació no és la millor manera d’arribar al fons” del cas, i que “ja ho veurem” si els socialistes tornen a bloquejar una comissió d’investigació com van fer el 2020.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari