Quin dels sis periodistes que van entrevistar Elies Campo a FAQS li va preguntar si era independentista?

Cap. A part de la presentadora, Cristina Puig, cinc periodistes van participar en la ronda de preguntes a l’artífex del que l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i Citizenlab han batejat com a Catalangate. Van ser Xabier Lapitz, d’Euskal Telebista-2, Sara González, de Nació Digital, Quico Sallés, d’El Món, Iva Anguera, d’El Independiente, i Àlex Cubero, de l’agència EFE i col·laborador d’Els matins, de TV3.

Cap d’aquests periodistes va considerar necessari demanar a Elies Campo si no creu que el fet que sigui un independentista convençut, que va portar una urna a un col·legi electoral pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i que hagi declarat a Twitter la seva admiració per Carles Puigdemont desvirtua la credibilitat del seu informe.

Només un d’ells va fer una pregunta que va fer trontollar l’argumentari del muntatge del Catalangate, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cutural, ERC, JxCat i la CUP. Va ser Iva Anguera, que va demanar Campo si el sistema Pegasus utilitzat per infectar suposadament els telèfons d’una seixantena d’independentistes el podien adquirir administracions o empreses que no estiguin vinculades al govern espanyol. El coordinador de la investigació del Catalangate va dir que en el futur potser sí però que, ara per ara, no té constància que hi hagi empreses o individus que utilitzin Pegasus amb interessos comercials o particulars. Un redactor del FAQS va explicar amb tota mena de detalls com funciona el servei d’intel·ligència del govern espanyol, CNI, per si a algú no li quedava clar qui creuen en aquest programa que és el culpable de l’espionatge.

Hi ha preguntes que a TV3 no es poden fer.

(Visited 444 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari