O hi ha dimissions pel Catalangate o ERC s’oposarà al decret de la guerra

El PSC adverteix que cometrà un "error molt greu" si ho fa

El grup d'ERC al Congrés

L’amenaça està servida: o el govern de Pedro Sánchez respon al Catalangate amb dimissions o ERC votarà contra el decret de mesures per pal·liar l’impacte econòmic de la guerra d’Ucraïna, una proposta que el govern espanyol preveu portar dijous al Congrés dels Diputats.

L’amenaça l’ha pronunciat la secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta. Ella, com abans havia fet la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha advertit que la legislatura de Sánchez penja d’un fil. “Poden perillar totes les seves iniciatives”, ha dit Vilalta. I quan diu totes, inclou també el decret de la guerra, tan necessari per fer front a la crisi econòmica derivada del conflicte a Ucraïna. També, la reforma de la llei mordassa i la tramitació de la llei de memòria històrica.

Per la seva banda, el PSC ja ha avisat que els republicans cometrien un “error molt greu” si, prioritzant el greuge pel Catalangate, s’oposen al pla de la Moncloa per pal·liar els efectes econòmics de la guerra. “Seria un nou error d’ERC”, ha afirmat Lluïsa Moret, viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, després de la reunió de l’executiva del partit.

Davant del conflicte d’espionatge, els socialistes entenen que primer s’han d’aclarir els fets. “Tan comuns com ERC se situen al final del procés i tot just l’acabem de començar”, ha exposat Moret, que ha qualificat de “greu” el Catalangate, però, alhora, ha subratllat que el govern espanyol s’ha mogut. “Quan s’aclareixi el que ha passat, en funció de les actuacions i els resultats, s’hauran de prendre les decisions que toquin. Però som a l’inici del procés. Situar-nos al final és instrumentalitzar un tema en el qual s’està actuant”, ha conclòs.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari