L’Ajuntament, sobre la querella del fons voltor: “No podíem fer altra cosa que aplicar la llei”

Els regidors Marc Serra i Lucía Martín defensen que el consistori va complir la normativa en sancionar Vauras Investment

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, i la regidora d'Habitatge, Lucía Martín

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, i la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, han comparegut aquest dilluns per defensar l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona davant la querella presentada pel fons d’inversió Vauras Investment -propietari del conegut com a Bloc Llavors- contra ambdós regidors i l’alcaldessa Ada Colau. Serra i Martín han assegurat que el consistori va limitar-se a aplicar la llei d’habitatge vigent a Catalunya, i que l’actuació dels funcionaris que van  dur a terme els expedients sancionadors contra el fons voltor per negar-se a oferir un lloguer social a les famílies vulnerables va ser “impecable”.

“Nosaltres, com a Govern de la ciutat, no podíem fer una altra cosa que aplicar aquesta legislació perquè els veïns desnonats pel fons d’inversió tinguin dret a un lloguer social, i ho fem tant per convicció com per obligació legal, per una normativa en aquell moment vigent”, ha explicat Serra. En relació amb la llei d’habitatge catalana, Martín ha destacat que estableix “l’obligació de fer ofertes de lloguer social a aquelles unitats de convivència que estiguin en situació d’exclusió residencial en el cas de grans tenidors” i ha afegit que, com que Vauras Investment va negar-se a complir-ho, l’Ajuntament va haver d’obrir el corresponent expedient sancionador. “Estem convençudes que la nostra actuació segueix escrupolosament allò establert a la norma”, ha asseverat la regidora d’Habitatge.

Serra ha manifestat que el consistori mantindrà una actitud de “màxima col·laboració” amb la justícia i ha remarcat que “es tracta d’uns fets ja arxivats prèviament” pel jutjat d’instrucció. El regidor de Drets de Ciutadania ha recordat que el Govern municipal acumula “deu denúncies com aquesta” que han acabat arxivades i, en aquest sentit, s’ha mostrat confiat que la querella presentada pel fons voltor també s’arxivarà. Per la seva banda, Martín ha considerat que “aquestes querelles busquen aturar-nos, que les administracions públiques no facin aquesta defensa del dret a l’habitatge”, i ha advertit que “no ho aconseguiran”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.