La justícia reobre la causa contra Colau per presumptes coaccions a un fons voltor

L'alcaldessa haurà de declarar per la multa imposada a Vauras Investment en relació amb el Bloc Llavors

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’Audiència de Barcelona ha reobert la causa contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en acceptar una querella del fons voltor Vauras Investment en relació amb el conegut com a Bloc Llavors, ubicat al carrer Lleida de la capital catalana. El fons acusa Colau, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, de connivència amb les persones que ocupaven el bloc, de manera que l’alcaldessa de Barcelona haurà de declarar com a investigada pels presumptes delictes de coaccions i de prevaricació administrativa.

Els ocupants del Bloc Llavors van acabar de ser desnonats el maig del 2021 pels Mossos d’Esquadra, en el sisè llançament, després que el març del 2020 s’efectuessin la major part dels desallotjaments, i com que el fons voltor va negar-se a oferir-los un lloguer social -tal com dicta la llei catalana d’habitatge quan es tracta de famílies vulnerables- l’Ajuntament de Barcelona va sancionar Vauras Investment amb una multa de 417.000 euros. El fons, llavors, va querellar-se contra Colau, però la causa va ser arxivada perquè ni el fiscal ni la jutgessa instructora van apreciar cap delicte en l’actuació municipal.

L’Audiència de Barcelona, però, considera que “en cas de ser certs” els fets denunciats sí que podrien constituir els delictes de coaccions i prevaricació i, a diferència del Jutjat d’Instrucció i de la Fiscalia, manté que cal investigar-ho per la via penal. A més de Colau i dels regidors Lucía Martín i Marc Serra, la querella interposada pel fons d’inversió també va dirigida contra una funcionària de l’Ajuntament, la responsable de Disciplina d’Habitatge i Inspeccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.