La Generalitat va destinar 7,8 ME a un servei de llits covid que no es van usar

Les places, reservades en 34 llars d'avis durant un any i mig durant la pandèmia, no es van omplir

El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miqu
El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miquel Buch i Alba Vergés

La Generalitat de Catalunya va destinar 7,8 milions d’euros a un servei per traslladar avis infectats de covid-19 que finalment no es va utilitzar, revela El Periódico citant dades sol·licitades al Portal de la Transparència de l’administració catalana.

Segons aquesta informació, el Departament de Drets Socials  -aleshores, de Treball, Afers Socials i Famílies- va finançar, entre l’abril del 2020 i el setembre del 2021, 34 residències geriàtriques perquè acollissin gent gran afectada pel coronavirus d’altres centres, però un 81,2% de les places habilitades per aquesta iniciativa mai es van omplir. Només el 18,8% de les places contractades per via d’emergència, amb una despesa de 2,7 milions d’euros, es van ocupar, especifica El Periódico.

Aquest pla es va aplicar en el context de la segona i la tercera onada de la pandèmia de la covid-19, que va causar més de 2.00o morts de residents d’aquests centres a Catalunya, després que el govern català traspassés les competències sobre els geriàtrics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que dirigia Chakir el Homrani, al Departament de Salut, que encapçalava Alba Vergés.

El pla consistia, segons especifica la mateixa informació, en el trasllat de pacients lleus de centres petits, amb més dificultats per aïllar pacients, a altres més grans, i es va aprovar d’urgència, sense sotmetre’s a concurs públic.

Fonts del govern català citades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) han defensat que el pla, que ha reduït les places disponibles els darrers mesos, era “necessari” davant les successives onades de la pandèmia i “la incertesa de les noves variants”. La Generalitat en preveu prescindir aquesta primavera perquè considera estancada la situació de la pandèmia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.