Catalunya i l’Aragó, només d’acord en continuar negociant sobre els Jocs d’Hivern

Presidència rebutja, de moment, una candidatura només catalana i el COE situa la data límit al maig

Núria Cuenca, representant de la Generalitat a la reunió amb el COE i l'Aragó, en un acte l'any passat
Núria Cuenca, representant de la Generalitat a la reunió amb el COE i l'Aragó, en un acte l'any passat

Foto: E2O España

La reunió mantinguda aquest dilluns, a Madrid, pels governs de Catalunya i l’Aragó ha conclòs sense acord sobre la candidatura per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, però amb el compromís de tornar-se a trobar per mirar d’aconseguir-lo.

El conseller aragonès Felipe Faci ha manifestat que esperen que es pugui assolir un acord aviat, una possibilitat sobre la qual el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, s’ha mostrat convençut que “trobarem el punt exacte”, malgrat que les distàncies semblen ara insalvables.

En representació de la Generalitat de Catalunya, la secretària general del Departament de la Presidència, Núria Cuenca, ha descartat que el govern català rumii ara per ara l’opció d’una candidatura sense l’Aragó, quan ha indicat que no estan “en el punt de fer una candidatura només catalana”.

Cuenca, això sí, ha destacat que “tant el COE com el govern espanyol han defensat” els acords tècnics, i que l’Aragó hi va votar a favor inicialment. El conseller aragonès Faci manté que la candidatura és injusta amb l’Aragó.

La pròxima reunió no té data. En principi, la convocarà el COE, que ha estat l’amfitrió de la trobada d’aquest dilluns. El president de l’organisme, Alejandro Blanco, preveu que aquest mes de maig “hauria de quedar tot clar” o, en cas contrari, hauran de canviar de plantejament.

(Visited 172 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari