L’arquebisbe Omella compara els abusos sexuals a menors amb l’esclavitud

El president de la Conferència Episcopal Espanyola reitera la "petició de perdó" de l'Església pels delictes comesos

Juan José Omella
Juan José Omella

El cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Juan José Omella, ha equiparat els abusos sexuals a menors amb “una nova forma d’esclavitud mundial”. En el seu discurs inaugural de la 119 assemblea plenària de la CEE que se celebra a Madrid, Omella ha lamentat que els abusos siguin una xacra “que no es vol abordar” i ha reiterat que l’Església demana “perdó pels delictes comesos”.

L’Església té l’oportunitat de treballar perquè aquests abusos no es repeteixin i per destapar aquesta nova forma d’esclavitud mundial que no es vol abordar. És una nova esclavitud que afecta tota la societat, de la qual estem prenent consciència i en la que lamentablement alguns membres de l’Església també hi han participat”, ha manifestat l’arquebisbe. Omella ha considerat que amb els abusos passa “el que va passar amb el drama de l’esclavitud, quan la societat va trigar moltíssims anys a prendre consciència d’aquesta pràctica terrible, denigrant i que tant patiment va ocasionar”.

Encara que l’arquebisbe ha reconegut que “alguns” dels membres de l’Església “han comès delictes i pecats gravíssims”, el president de la CEE ha assegurat que es tracta d’una “minoria molt petita” i que diversos estudis indiquen que els abusos sexuals a menors comesos per religiosos suposen el 0,2% del total d’aquests delictes. “Reitero la nostra humil petició de perdó per cada cas, i vull subratllar una vegada més que les víctimes són la nostra prioritat”, ha insistit Omella.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.